Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar una anàlisi d'ús i de mesurament de la nostra web, per millorar els nostres serveis, així com per facilitar publicitat personalitzada mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació i preferències. Podeu canviar la configuració de les galetes o obtenir més informació, veure política de cookies. Entenc i accepto l'ús de cookies.

VISAT (estudiants no pertanyents a la UE)

QUÈ?

Els ciutadans que no pertanyen a la UE i que planegen estudiar a Espanya per un període de més de sis mesos han de sol·licitar un visat d'estudis d'entrada múltiple (tipus D). Aquest tipus de visat (Visat d'Estudis) és vàlid per entrar a l'àrea de Schengen de la Unió Europea per tres mesos a partir de la data d'emissió. Si us plau, sol·licita un visat d'estudiant i no de turista / de Schengen, perquè qualsevol altre tipus de visat no et donarà dret al procés subseqüent de la targeta de la residència d'estudiant per als estrangers (TIE - Targeta d'Identitat Estrangera) i hauràs de sortir d'Espanya al cap de tres mesos.

ON?

Cal sol·licitar un visat a través de l'ambaixada o consolat espanyol més pròxim al teu país de residència abans de venir a Espanya. No es pot canviar el visat un cop estiguis a Espanya. L'únic visat vàlid és el que hagi estat obtingut en una ambaixada o consolat espanyol. Trobaràs una llista completa de totes les ambaixades i oficines consulars, així com més informació sobre els requisits específics per a la sol·licitud de visat de cada país en el lloc web del Ministeri d'Afers Exteriors d'Espanya a www.exteriores.gob.es

COM?

Hauries de posar-te en contacte amb la respectiva ambaixada o consolat espanyol al teu país d'origen o país de residència per sol·licitar el teu visat d'estudiant amb suficient antelació a la teva arribada a Barcelona. Tingues en compte que els consolats i les ambaixades poden estar molt ocupats en els mesos pic de l'estiu i, per tant, és possible que no puguis obtenir una cita immediata. Depenent del consolat, la visa d’estudiant pot trigar entre dos o tres mesos en estar llest.

Els documents requerits generalment inclouen:

  • El formulari de la sol·licitud de visat
  • Passaport (assegura't que serà vàlid per a tota la teva estada a Barcelona)
  • Carta d'acceptació formal de l'IBEI (enviada per l'Oficina d'Admissions una vegada que hagis realitzat el pagament del dipòsit)
  • Certificat d'antecedents penals que cobreix els últims cinc anys del teu país d'origen i qualsevol altre país de residència.
  • Prova de mitjans financers
  • Prova d'assegurança de salut
  • Fotos mida passaport

Tingues en compte que tots els documents oficials han de ser traduïts a l'espanyol per un traductor jurat i degudament legalitzats. Pots trobar una llista de traductors reconeguts pel Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació d'Espanya en el següent enllaç.